27/11/17

Hydratačná micelárna voda od Yves Rocher (recenzia)

V mojom odličovacom rituáli nastal obrovský zvrat. Už dlhšie som chcela vymeniť micelárku od Garnier za niečo iné, ale nikdy som na to akosi nemala náladu. Na jednej strane som chcela vyskúšať zmenu, no na druhej mi tento produkt celkom vyhovoval. 
A huráá, konečne Vám môžem priniesť recenziu na hydratačnú micelárnu vodu od Yves Rocher a už skúšam aj ďalšiu pre mňa novinku. 



Popis produktu: Odličuje a zároveň hydratuje. Dokonale čistí. Textúra je svieža a nelepí. (200 ml) zdroj
Spôsob aplikácie: Aplikujte s tampónikom na tvár, oči a krk. Táto micelárna voda sa používa po dôkladnom vyčistení pleti.
Cena: 7,20 €

Už pár rokov po sebe pozorujem, že vonku sa nám akosi prestali striedať štyri ročné obdobia a máme len dve. Leto a zimu. Jeden deň si chodíme v krátkom tričku a druhý deň teplota klesne aj o 13 stupňov. Takéto výkyvy pôsobia nepriaznivo na moju pleť a pomoc číslo 1 je hydratácia. Preto som sa rozhodla siahnuť po hydratačnej micelárnej vode.

Cena trošku zarazí, na 200 ml balenie je pomerne vysoká, ale každý si túto značku chváli, ja osobne mám tiež rada ich sprchovacie gély alebo telové mlieka, takže som sa rozhodla siahnuť aj po tomto produkte. 
Ďalšou vecou, ktorá ma zarazila, je spôsob použitia. Na oficiálnom webe sa dočítate, že táto micelárka sa používa až po dôkladnom vyčistení pleti. Neviem ako vy, ale ja som doteraz stále používala micelárne vody na odlíčenie a vyčistenie pleti, takže toto odporúčanie som akosi odignorovala. 

Po otvorení fľaštičky Vás privíta jemná, príjemná, nevtieravá, taká typicky kozmetická vôňa. 
Aj čo sa týka balenia, je pomerne praktické. Na cesty sa určite hodí viac ako veľké 400 ml fľaše od iných odličovačov. 

Ale prejdime k samotnému odličovaniu, z ktorého som bola sklamaná. Neviem, či je to tým, že značka má dobré meno, tak som očakávala nejaké skvelé výsledky alebo by si to tá cena zaslúžila. No táto micelárka sa nemôže radiť medzi mojich favoritov. Popis láka na hydratáciu. Nuž tá akosi chýba. Na jeseň mi stačí použiť hydratačnú micelárnu vodu a občas nejaký ten krém. No v tomto prípade som si musela vypomáhať aj hydratačným tonikom a denným a nočným krémom. 
Ďalším faktorom, z ktorého som bola sklamaná, je slabé či nedostatočné odlíčenie. Pri micelárke od Garnier som bola zvyknutá, že na kompletné odlíčenie očí mi stačil jeden tampónik a druhým som už len dočistila. Zatiaľ čo v tomto prípade som musela použiť oveľa viac tampónikov a oveľa viac micelárky. Pritom množstvo a značka riasenky ostali nezmenené. Tým pádom sa mi toto balenie extrémne rýchlo minulo.
A posledný kameň úrazu je kontakt s očami. Aj keď je odličovanie a čistenie pleti denno dennou rutinou, stane sa, že odličovacie produkty sa dostanú do kontaktu s očami. V niektorých prípadoch je to doslova tragické a oko Vás štípe tak, že si myslíte, že oslepnete. Pri tejto micelárke to až také strašné nebolo, ale pálenie som cítila.

Celkovo je za mňa táto hydratačná micelárna voda prepadák od značky Yves Rocher, pretože som u nej zvyknutá na produkty, ktoré mi v porovnaní s cenou a kvalitou vyhovujú. Žiaľ, tento produkt sa už viac na mojej poličke neobjaví, ale na Yver Rocher určite nezanevriem. 

Moje hodnotenie: 50% 


2 komentáre:

  1. Taky používám micelární vody na odlíčení pleti a YR mě zatím ještě nikdy nezklamalo, i když je fakt,že tuto micelárku jsem ještě neměla.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vyzerá super, aj keď som ju ešte neskúšala... ja mám od YR čistiaci gél a som s ním spokojná. micelnu vodu nepoužívam, ale používam micelárny gél od L'Oreál a som s ním nesmierne spokojná! :).

    THE WORLD BY KEJMY | CHRISTMAS GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť