11/10/16

Interbeauty 2016 (+haul)

V dňoch 6. - 8. októbra 2016 sa v bratislavskej Inchebe konal už 31.ročník kozmetického veľtrhu Interbeauty.


Na túto akciu som sa chystala už viackrát, no stále mi do toho prišlo niečo dôležitejšie a toto bola moja premiéra.
Oplatilo sa? 


Na ploche 8 000 m2 sa sa predstavilo celkovo 200 vystavovateľov zo 6 krajín, napríklad z Čiech, Rakúska či Maďarska. 
Okrem dekoratívnej kozmetiky ponúkol veľtrh aj telovú kozmetiku, produkty na nechty, vlasovú starostlivosť či rôzne kozmetické pomôcky a doplnky, oblečenie a šperky. 
Sprievodným podujatím boli veľtrhy Esoterika a Biostyl, ktoré boli zamerané na zdravú výživu a zdravý životný štýl, predstavovali východné kultúry, kartárky, veštenie. 
Návštevníkom boli ponúkané známe značky, ktoré sa dajú zohnať aj v obchodoch, ale aj menej známe zahraničné značky. 
Celú akciu sprevádzali súťaže v líčení, rôzne vlasové či kozmetické šou, takže aj "bežní" ľudia sa mohli naučiť niečo od profesionálov.
Vstup na akciu pre dospelého človeka stál 6 eur, pre študentov 4 eurá. Z tejto ceny som bola mierne šokovaná, pretože si myslím, že by bohate stačilo študentské vstupné 2 eurá. 





Po príchode do haly som bola skutočne nadšená a nevedela som, tak sa skôr pozrieť a chodila som vo vytŕžení od jedného stánku k druhému ako splašená. Prišli sme na obed a očakávala som, že tu bude menej ľudí, ale nestalo sa tak. Bolo ťažké predrať sa k davom a nie to ešte niečo vyskúšať pri stánkoch, preto sa nám čas strávený na tejto akcii zdal nekonečný. 
Všetci vystavovatelia lákali ľudí na výhodnejšie ceny, no ja som vedela, že moja peňaženka bude aj tak plakať. Najviac som sa tešila na stánok Krasotiky, pretože som mala vyhliadnuté veci, ktoré si chcem kúpiť. 


Okolo stánku bolo, pochopiteľne, veľké množstvo ľudí, ale personál bol veľmi ochotní, snažil sa každému vyhovieť a pomôcť, no aj tak tam panoval mierny chaos. 


Od nich som si kúpila korektor na zakrytie kruhov pod očami značky L.A. Girl, ktorý je u zahraničných beauty blogeriek a vlogeriek pomerne populárny. 
Ďalej som si zaobstarala tuhý rozjasňovač a bronzer od značky W7, na ktorý ma viac menej nahovorila slečna zo stánku. Pôvodne som chcela nejaký bronzer, ktorý by nemal odtieň do oranžova. Uvažovala som aj nad púdrovým Honolulu, ale zdal sa mi drahý.
Bola som rozhodnutá, že chcem zainvestovať do štetca na kontúrovanie, pretože ten môj lacný z čínskeho eshopu pomaly ale isto dosluhuje. Po prečítaní asi 20 recenzií na rôzne značky som sa rozhodla pre Hakuro, konkrétne H14. 
Sestre som kúpila sprchový gél a penu do kúpeľa v jednom vône marshmallow, ale rozhodla sa, že ho nechce, tak som si myslela, že jej ublížim, pretože ťahať v taške pol kila naviac z Bratislavy do Košíc nie je sranda. 
Z nákupu som bola aj tak veľmi nadšená, až pokiaľ som neprišla domov a neotvorila si ich e-shop. Zistila som, že na každej jednej veci mali prirážku aj 70 centov, takže v konečnom dôsledku som na tom všetkom dosť prerobila a vyšlo by ma lacnejšie objednať si to cez net aj s poštovným. 

Mojím "must have" produktom, ktorý som si chcela z veľtrhu doniesť, bol matný barbie ružový rúž a rozhodovanie bolo naozaj zložité. 


Nakoniec som sa rozhodla pre rúž od značky Jordana, o ktorej som nikdy predtým nepočula. Zahliadla som ju len ako príspevok v udalosti Interbeauty na Facebooku a rozhodla som sa dať jej šancu. 


Obal značky na mňa pôsobí mierne lacno, ale aj ich značka celkovo bola lacná. 
Okrem rúžu som si od nich kúpila aj matný top coat. Najprv som zháňala matný lak, ale žiaden mi nepadol do oka a s týmto top coatom môžem mať matný efekt na ktoromkoľvek laku. Už mám skúsenosti s tým od Essence a bola som spokojná.
Ružový kvádrový pilník na nechty som si kúpila zo stánku, ktorý bol zameraný prevažne na gély na nechty, ale našli sa tam aj rôzne pomôcky. 

Ďalší stánok, na ktorý čakala hŕba ľudí, bol stánok, ktorý predával prevažne produkty určené na vlasy, ale našli sa tam aj iné kozmetické veci a nechtárske potreby. Zo značiek jednoznačne dominoval Kallos, ktorý je všeobecne lacný. Táto značka pre mňa nie je novinkou, lebo masku od nich používam už nejaký ten rok a som veľmi spokojná. Ale zdalo sa mi, že ceny boli nastavené podľa dopytu produktov. Tie, ktoré išli viac "na dračku" stáli viac a maska z rovnakej série len s inou vôňou stála menej. 


Ja som si kúpila rozkošné nálepky na nechty so Snehulienkou a mamke levanduľové mydlo, ktoré bolo lacné v porovnaní s ostatnými mydlami na veľtrhu, ale vonia nádherne. 

Nakoniec som sa pozrela aj do bio a ezoterického kútika a kúpila som ovocné tyčinky, na ktoré bola aj ochutnávka a chutili ako čisté sušené ovocie. 


Prvé dojmy z akcie boli skvelé, ale po príchode domov som z tohto nadšenia vytriezvela a veľmi si rozmyslím, či na túto akciu pôjdem znova. 

Keďže je to akcia, ktorá ma úspech u blogeriek, zaujímalo by ma, či niekto bol na tomto veľtrhu a aké sú jeho pocity a dojmy. Pokojne hádžte linky do komentárov, rada si prečítam Vaše články. 


7 komentárov:

  1. Super článek :) v ČR je Interbeauty myslím tento víkendu, ale nechystám se tam. Teď na podzim už jsem byla na jednom veletrhu, takže na Interbeauty zajdu až na jaře.
    Beauty by K. - na mém FB najdeš soutěž :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvělý článek! V Praze se koná teď o víkendu 14-15, ale bohužel nestíhám a potřebuju nechat svoji peněženku na chvíli v klidu :D
    Meet My Lovely World

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Musela to být skvělá akce! já jsem na Interbeauty nikdy nebyla, ale snad se tam někdy konečně dostanu. :) BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
  4. pekné nákupy :) osobne ma to tam neláka, ževraj to nestojí za to vstupné.. ešte aj po prečítaní statusu od Eriky Grunwaldovej som si urobila obraz o celej tejto organizácii. Je to škoda, ževraj v Trenčíne kozmetická výstava je lepšia.
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Aj ja som chcela ísť na interbeauty, ale tento rok mi to nejak nevyšlo. Veľmi sa mi paci, koľko noviniek tam vždy je inak ten rúž vyzerá naozaj super

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Bola som na jarnom Interbeauty a doteraz si pamätám to rozhodovanie a počmárané ruky :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Great, dear! Thank you for an interesting post!

    Do you want to follow each other on gfc? Let me know on my blog and I'll follow you back. ♥

    ↣ My blog "Demilla". Welcome! ↢

    OdpovedaťOdstrániť