24/07/16

Gel lak. Áno či nie?

Pamätáte sa na éru, kedy boli populárne umelé lepiace nechty? Tie potom nahradili gélové, neskôr akrylové. V súčasnosti si mnohé dievčatá nevedia predstaviť svoju zbierku lakov bez tých s gélovým efektom. 

Zdroj

Počuli ste už o gel lakoch? 



Gel lak nazývaný soak off gel vyzerá na prvý pohľad ako klasický lak. 

Jeho podstata spočíva v tom, že sa aplikuje na prírodné nechty v niekoľkých vrstvách a nechá sa tvrdnúť v UV lampe. Neslúži na predĺženie nechtov, ale skôr na ich spevnenie. Výdrž sa pohybuje od 10 do 30 dní v závislosti od rýchlosti rastu nechtov. 
Súčasný trh gel lakov je natoľko pestrý, že máte problém si vybrať. Okrem klasických farebných lakov sú na výber trblietavé, metalické, matné či termosenzitívne. 
Odstrániť sa dajú acetónovým roztokom.
Ich cena sa pohybuje okolo 7 € a vyššie. 

Tento trend som chcela vyskúšať aj ja. 




Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek, ale v tom čase som ešte netušila, že ich budem niekde publikovať.

Na stužkovú som mala gélové nechty. Vyzerá to krásne, dĺžku si zvolíte akú chcete a mesiac máte pokoj. Lenže po odstránení som svoje nechty mala tak poškodené, že som ich viac ako mesiac dávala dokopy. Neustále sa mi lámali, štiepili a dlh som si ich nemohla vypestovať na dlhšiu dĺžku. Povedala som si, že toto svojim nechtom už nikdy neurobím. 

Potom som sa dozvedela o gel lakoch. 

Prvýkrát som ho vyskúšala na moje narodeniny a bola som nadšená. Vyzeralo to krásne a vydržalo mi to mesiac. Problém nastal pri odstraňovaní. Keďže som doma nemala potrebný roztok, tak mi známa, ktorá mi ich robila, poradila domácu metódu. Nechty zabaliť do tampóna namočeného acetónovým odlakovačom, obaliť alobalom, aby sa vytvorilo teplo a nechať pôsobiť asi 15 minút. Lak sa síce neodstránil na 100%, pomohla som mu drievkom a pilníkom, ale pokiaľ nemáte inú možnosť, tak sa uspokojíte aj s touto. 
Bála som sa o svoje nechty, ale po gel laku boli oveľa pevnejšie, narástli o čosi viac, ako majú vo zvyku a táto dĺžka mi nejaký ten čas vydržala. 
Ja som s touto úpravou nechtov maximálne spokojná, pretože laky s gélovým efektom mi nevydržia na nechtoch ani týždeň a stoja približne rovnako ako tieto gel laky.

Výhody:
  • výdrž
  • esteticky pekné
  • neničí nechty
  • posilňuje ich
Nevýhody: 
  • finančne náročnejšie, pokiaľ si ich chcete robiť samy doma
Na záver prinášam pár inšpirácií 












5 komentárov:

  1. Nechty máš krááásne. :) ja ih kvôli hudobného nástroju nemôžem mať dlhé, ale tie tvoje sú krásne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne :) Ja som hrala na klavíri, takže viem, čo to je :D

      Odstrániť
    2. Tento komentár bol odstránený autorom.

      Odstrániť
  2. Ja si robím asi posledný mesiac takýto gel lak doma a je to najlepšia vec akú som kedy vyskúšala (aj keď to chce celkom dosť času) a ozaj to neničí nechty nejako extrémne čo som teda úprimne prekvapená :D dokonca sa mi zdá, že tým odlakovačom mi to šlo z nechtov dole oveľa "šetrnejšie" ako roztokom, ktorý je na to určený :))

    Ivana xx
    http://truwomanpink.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. akurát som to písala teraz v článku, že som dostala z výmeny UV lampu a už začínam doma experimentovať :) noo zatiaľ si dávam iba priehľadný podkladový a vrchný lak, lebo farebný gélový mi robí bublinky a neviem si ho pekne dať, vždy som ho musela na druhý deň dať dolu.. ani obyčajný lak mi na gélových nevydrží extra dlho, ale aspoň sa mi nechty tak nelámu :) uvidím ako to pôjde..
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť